Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 6, 2017 in åk 4 - 6, Förskoleklass - åk 3 |

Bland Stjärnor och Planeter – Välkommen att boka under VT-20

Planetarium

Stjärnvisning i planetariet!

Kreativum står inför en omfattande restaurering och modernisering av hela avdelningen ”Jorden i Universum”. Därför måste vi stänga den sektionen under höstterminen 2019. Vi stänger också vårt skolprogram Bland stjärnor och planeter. Du som är lärare är välkommen att boka igen till vårterminen 2020. Då hoppas vi att allt är klart för nya uppdrag till våra Kreativum-astronauter. 

Ålder: åk 1-6
Antal elever: max 30
Arbetspasset pågår i 90 min.
Kan bokas under hela läsåret.

I vårt planetarium kan vi se stjärnhimlen precis som den ser ut på riktigt. Eleverna kommer troligtvis att känna igen både Karlavagnen och Orion med Orions bälte. Vad finns det mer för stjärnbilder och kan man se andra saker än stjärnor på stjärnhimlen?

I Kreativums rymdavdelning kikar vi lite närmare på jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Även månens olika faser förtydligas. Genom att testa hur högt man kan hoppa på Mars och känna hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter, får vi koll på vad tyngdkraft är.

Som avslutning ger vi oss ut på en rymdfärd och efter utbildningen anser vi att eleverna kan tituleras Kreativumastronauter!

Läroplansanknytning

Translate »