Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Finn Upp

Inge - allas vår pappa till Finn Upp och Snilleblixtarna!

Inge – allas vår pappa till Finn Upp och Snilleblixtarna!

Finn upp! 
Låt din klass (åk 6-9) arbeta kreativt med teknik genom att att delta i Finn  upp. Varje vår genomför Kreativum en Uppfinningsmässa med uppfinningar som elever producerat när de arbetat med Finn upp.

Utställningen som arrangeras 2016 ägde rum den 12 april var en kombinerad Snilleblixt- och Finn upp-mässa då hela Kreativum kokar av innovations- och uppfinningslusta.

Klasser som deltar med uppfinningar till utställningen på Kreativum erbjuds deltagande utan kostnad. Juryn består av medlemmar från föreningen Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge (KTFB), Nyföretagarcentrum och Ung Företagsamhet.

Musikmössan

Musikmössan

Detta är Finn upp.
Finn upp är ett nationellt projekt som riktar sig till skolelever från årskurs 6-9. Finn upp handlar om konstruktiv problemlösning och innovationer.

I Finn upp definierar eleverna vardagsproblem som behöver lösas och designar sedan förslag på lösningar till dessa problem. Målet är inte att skapa produkter som går att marknadsföra när projektet är slut. Viktigare är att eleverna får vara med om innovationsprocessen och växa i kreativ förmåga. Trots detta har flera av de uppfinningar som elever skapat till slut blivit färdiga produkter, till exempel drickflaskan som går att fylla på under kranen i ett vanligt litet handfat som man ofta hittar vid gymnastiksalar. På denna länk kan du se hur flaskan (Binibottle) nu ser ut och marknadsförs.

Tävlingen har inga fasta tävlingskategorier. Finn upp vill öppna upp för såväl ”hårda” tekniska uppfinningar likväl som ”mjuka” uppfinningar som kanske löser problem av social art, t ex mobbing. Gemensamt är att uppfinningarna kan lösa problem och tillfredsställa behov.

Anmäl dig till Kreativums nyhetsbrev så missar du ingen information.

Läs mer om Finn upp på denna länk.

Klicka här för att ladda ner fototillstånd – Fototillstånd Kreativum

Translate »