Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 30, 2019 in Nyheter |

Jesko Schulte vann Forskar Grand Prix 2019

Jesko Schulte vann Forskar Grand Prix 2019

I fredags arrangerades tävlingen Forskar Grand Prix på Kreativum. I tävlingen tävlar forskare i att göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning på fyra minuter. Det blev en jämn kamp i ett fullsatt Kreativum mellan forskarna Jesko Schulte, doktorand på institutionen för strategisk hållbar utveckling och Lawrence Henesey, universitetslektor i datavetenskap.

Efter att juryn, bestående av företrädare från akademi, media och scenkonst, sagt sitt och publiken röstat stod det klart att Jesko Schulte vann och kommer att få representera Blekinge i riksfinalen på Nalen i Stockholm den 26 november. I sin forskning undersöker han hur företag kan arbeta med hållbarhetsfrågor, dvs. både sociala och miljömässiga aspekter, på ett strategiskt sätt.

Jesko Schulte - vinnare av Forskar Grand Prix 2019– Forskar Grand Prix är en ny kontext för mig. Att presentera sin forskning på ett tillgängligt sätt, så att andra blir intresserade och inspirerade av det är viktigt, säger Jesko.

Allt fler människor och företag blir mer medvetna om att tänka på hållbarhet, på olika plan. Kärnan i Jeskos forskning är att hitta den affärsmässiga biten för företag att arbeta med hållbarhet. Företagen vill hoppa på tåget, men har svårt att hitta ekonomin för det. Att hitta för- och nackdelar med att satsa på hållbara lösningar. Nästa steg för Jesko är att utveckla hands-onverktyg som företagen kan börja testa.

Finalen i Stockholm menar Jesko blir ett bra tillfälle att utvecklas själv. Det är en utmaning och en helt ny kontext att sprida sitt budskap inför en publik.

– Det svåraste med min forskning är att göra det konkret för andra. Man måste ha en målbild vart man är på väg, avslutar Jesko. Med rätt motivation är nästan allt möjligt!

Läs mer om Jesko Schultes forskning

Translate »