Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 15, 2019 in Okategoriserade |

Jesper Rönndahl kommer till Kreativum

Jesper Rönndahl kommer till Kreativum

I samband med Kreativums 20-årsjubileum händer det något extra roligt lördagen den 1 juni! Då kommer vetenskapskomikern Jesper Rönndahl hit och håller två föreläsningar Klimatlära 2.0 kl. 13.00 och Problemlösning – The Science Way kl. 15.00. 

Till föreläsningarna behöver du ha biljetter. De kostar 75 kronor per föreläsning. Vill du gå på båda två betalar du alltså 150 kronor.

Biljetter kan köpas på Kreativum, Karlshamns Turistcenter och via nortic.se.

OBS! Rekommenderad ålder för föreläsningarna är från 12 år. Föreläsningarna hålls i AAK-hallen som ligger strax intill Kreativum. Föreläsningarna har onumrerade sittplatser. Hitta till AAK-hallen.

Jesper Rönndahl känns igen från program som Institutet i P3, TV3:s Extra Extra eller På Spåret i SVT. De senaste åren har Jesper lett satirprogrammet Svenska nyheter på SVT. Just nu är han aktuell på SVT med humorserien Dips. Utöver det är han även känd som vetenskapskomiker, där han kombinerar humor med vetenskap.

Information om föreläsningarna

Klimatlära 2.0

Lördag 1 juni kl. 13.00.
Föreläsningen är cirka 30-45 minuter.
Pris: 75 kronor
AAK-hallen, Tygvägen 3, Karlshamn

Om Klimatlära 2.0
Är du nervös för att all is kommer att smälta och att din källare ska fyllas av vatten? Eller är du nojig för att din trädgård ska förvandlas till en öken? Vet du inte hur du ska förbereda dig för alla de där stormarna? Och hur ska det gå för Danmark? Men framför allt: går det att göra nåt för att undvika alltihop?

Vetenskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med med sin unika blandning av humor, allvar och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar.

 

Problemlösning – The Science Way

Lördag 1 juni kl. 15.00.
Föreläsningen är cirka 30-45 minuter.
Pris: 75 kronor
AAK-hallen, Tygvägen 3, Karlshamn

Om Problemlösning – The Science Way
Ifall du stöter på ett problem, vänd dig till det som inte gör något annat än löser problem: vetenskapen! Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet har de gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda.

Om du kört fast: Prova Flemings sommarstugeknep! Om du inte tycker att någon lyssnar: Lös det med Linnés PR-trick! Om du behöver tänka utanför lådan: Lös det som Hedy Lamarr löste wi-fi! Om du har svårt att koncentrera dig: Testa Einsteins strumpmetod!

Ofta löser vi en svårighet på ett känslomässigt och kortsiktigt sätt, men vetenskapen går tvärtom ut på att hitta metoder och tekniker som kan upprepas i det oändliga – utan att för den sakens skull vara konventionella!

Translate »