Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Jorden i universum

Välkommen till Kreativums eget Universum, här hittar du vårt solsystem och alla planeterna.

Ta en tur i vår rymdkapsel! Med 3D-glasögon på startar du raketen, nu är du på väg ut i rymden…

Stjärnor
Nyfiken på stjärnorna? Kliv in i vårt mörka rum och titta på stjärnorna i taket. Hittar du din egen stjärnbild? Tryck på rätt knapp så gnistrar den lite extra mot dig!

Planeter
Kan du vårt solsystem och våra planeter? Om inte finns det all möjlighet att öva upp dig här! Här kan du se dem – och lära dig i vilken ordning de svävar runt oss.

Olika planeter har olika gravitation. Vad är det och hur fungerar det egentligen? Genom att sätta fart på vårt hjul och känna efter får du en magkänsla för hur planeterna snurrar! Här finns också planethoppet och planetvågen.
Hur mycket väger en liter mjölk på de olika planeterna och hur mycket väger du? Väg dig och se efter! Lyft på mjölkpaketen – blunda och gissa vikten. Du blir förvånad!

Andra fenomen
Sitt en stund och lyssna på hur den Kosmiska strålningen träffar jordens atmosfär. När du vilat klart är det kanske dags att kika på meteoriter – och fundera lite över fenomen i vår närhet. Vad vet du egentligen om sjön Mien?

Pojke med kikaren

Pojke med kikaren

I vår månkikare kan du se dig själv med tre sekunders fördröjning. Så lång tid tar det för ljuset att färdas fram och tillbaka till månen. En märklig känsla att se sig själv vandra fram mot kikaren…

Välkommen till Jorden i Universum!

Translate »