Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Vi söker Kommunikationsansvarig

KREATIVUM SCIENCE CENTER SÖKER KOMMUNIKATIONSANSVARIG

Wow! Aha! Ha ha! Oj!
Kan du kommunicera känslan?

Kreativum Science Center är en speciell arbetsplats – en av södra Sveriges roligaste hävdar vi bestämt. Men det är faktiskt en speciell plats överhuvudtaget. Att befinna sig innanför våra väggar är ett lustfyllt upptäckaräventyr för oss som jobbar här och för våra nyfikna besökare i alla åldrar.

Men hur kan vi förmedla den känslan och upplevelsen till personer som inte varit på besök ännu? Varför når vi inte alla som vi vill nå och hur ska vi göra för att ändra på det? Vilka verktyg kan vi använda för att få fler unga att tycka att naturvetenskap och teknik är det roligaste som finns och det som de utan tvekan vill jobba med i framtiden? Det är exempel på lösningar som man ägnar sig åt som Marknadsföringsansvarig på Kreativum. Och nu söker vi en ny kollega till den tjänsten. Kanske är det du?

Det kan vara svårt att avgöra redan här, vi fortsätter att berätta om rollen så får vi se sen.

Sådan är du.

Den allra viktigaste egenskapen är nyfikenhet. Du är kommunikativ och bra på att förmedla budskap i tal och skrift. Du är en serviceinriktad idéspruta och gör de som förtjänar en chans till verklighet. Du behöver också ha det självförtroende och den erfarenhet som krävs för att driva projekt – både stora och små – på ett självständigt sätt. Samtidigt trivs du med att jobba i team och hamnar i ett som är smått fantastiskt, om vi får säga det själva.

Det här ska du gilla att göra. Och vara bra på.

Du tar fram marknadsföringsmaterial och jobbar med Kreativums dagliga kommunikation i sociala och traditionella kanaler. Eftersom du har hand om hemsidan, när vi nu ändå är inne på det, så är det helt klart en bonus om du är bra på att tänka nytt när det kommer till just kanalval – att hitta nya sätt att skapa engagemang, väcka entusiasm och nå ut med budskapet om Kreativum som lekfull kunskapstrigger extraordinaire.

Som Marknadsföringsansvarig träffar du mycket folk i olika positioner och är den som hanterar evenemangsbokningar. Du jobbar med att lära känna våra målgrupper och utveckla strategier för att nå dem. Och är delaktig i att utveckla hela verksamheten, tillsammans med VD och Anläggningsansvarig. Precis som i våra utställningar och prova-på-stationer handlar det om att experimentera, vilja lära nytt och hitta andra vägar än de vältrampade. Du ges stor frihet att forma innehåll och tillvägagångssätt för att lära ut på bästa sätt och jobbar nära Kreativums 6 pedagoger.

Här är några konkreta exempel på det som ligger på den Kommunikationsansvarigas lott:

– sälja konferenser mm. till företag och organisationer
– strategier och handlingsplaner
– mässor och event
– profilprodukter – idé och beställning
– sköta bildbanken
– kundundersökningar
– skapa digitala nyhetsbrev
– ta hand om hemsidan
– nätverkande och samarbete inom besöksnäringen
– relationsbyggande med alla målgrupper

Ansökan och sådana saker

Just nu händer det ovanligt mycket på Kreativum och det vill inte säga lite för en verksamhet i ständig framåtrörelse. En av de saker vi behöver din hjälp med är att planera för vårt 20-årsjubileum 2019. Årsskiftet närmar sig med stormsteg – så hör av dig snart! Allra senast 23 november. Undrar du något? Ring vår VD Mathias Roos på 0728-84 99 06. Vill du ansöka meddetsamma? Mejla honom på mathias.roos@kreativum.se.

Till sist

Det här är inte ett jobb för vem som helst. Vi söker dig som har precis rätt personlighet och ”superkrafter”. Hör av dig så kollar vi om kemin stämmer!

Translate »