Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Kreapark

Kompisar gungar

Kompisar gungar

Kreapark är en oas fördelat på en ö och en halvö i Mieån som strömmar på Kreativums baksida.

På ön hittar du flera stationer. Du hittar busiga fontäner med strålande vatten liksom en flotte där du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet – välkommen att prova! Det finns också en tunnel där du kan krypa över till ön. Här hittar du Arkimedes skruv, Resonansgungan, en Inte-röra-marken-bana och brobygge. Mycket? Ja, det kan vara skönt med en liten paus, då kan du spela fem i rad innan du fortsätter.

Första halvön i Kreapark hittar du rakt nedanför trappan. Här kan du provsitta ett Viggenplan, du kan också ta del av flera olika energistationer. Solens kraft, olika färgers förmåga att ta åt sig solstrålarna och vattenkraft kan du experimentera med. Vill du hellre blåsa såpbubblor går det bra!

Resonansgungan som ger en helt oväntad gungupplevelse och Arkimedes skruv som vevar upp vatten glömmer man inte om man provat. Båten Pelle är en perfekt plats för picknick, eller glasspaus.

Ett myller av liv
Här trivs olika fåglar, titta noga så får du kanske se forsärlan som häckar i forsen. I holkarna bor stararna och i vattnet trivs gräsanden, storskraken och knipan. Då och då har vi också kungsfiskaren på besök.

Vad kan du höra för fåglar om du lyssnar? Trädgårdssångare, svarthätta, nötväcka, mindre hackspett, talgoxe, blåmes med flera.

Barn på flotte

Barn på flotte

Kreapark hittar du strax utanför vårt matsäcksrum. I matsäcksrummet Saturnus finns  mikro, bord och stolar. Ute i Kreapark finns gott om bänkar och bord.

Ta med din picknick eller fikat du köpt i Kreaficum ut till Kreapark, känn lugnet och reflektera över allt du upplevt och lärt inne på Kreativum.

På grund av brandrisken är det inte tillåtet med engångsgrillar här. Vi vill göra er uppmärksamma på att runt och omkring parken finns det mycket vatten. Parken är inte alltid bemannad med vår personal. Du som medföljande vuxen/lärare är alltid ansvarig för minderåriga i ditt sällskap.

Välkommen till Kreapark!

Translate »