Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Kreativt & Tekniskt Forum

Kreativum i Blekinge AB startades av Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge, anläggningen invigdes 1999. Verksamheten drivs numera av Karlshamns kommun, men föreningens medlemmar är fortsatt engagerade på olika sätt.

Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge är en ideell förening som verkar för att skapa intresse för teknik och underlätta för innovationer och teknisk utveckling. Kreativt & Tekniskt Forum Blekinge är en länsförening med styrelserepresentanter från alla Blekinges kommuner.

Föreningen har bildats genom fusion mellan Kreativt Forum Blekinge, Blekinge Tekniska Förening och Blekinge Rationaliseringsförening. Föreningen är ansluten till SUF Svenska Uppfinnareföreningen och samarbetar framför allt med ALMI Företagspartner Blekinge, Innovation Blekinge med länets innovationsrådgivare, Kreativum i Blekinge AB och Blekinge Uppfinnareverkstad.

Du möter då och då föreningens medlemmar i anläggningen då de är besöksvärdar hos oss. De är också delaktiga i våra mässor för elever, och aktiva i jurygrupper.

Föreningen bidrar också med innovationer och delar i vår utställning – senaste bidraget är en krok till fiskedrag som inte fastnar i vegetationen när man fiskar. Kika lite extra noga nästa gång du besöker oss så upptäcker du fler uppfinningar!

Vill du bli medlem i föreningen? Varje år anordnar föreningen ett antal intressanta studiebesök och föreläsningar, både inom och utom regionen.

Klicka här för mer information om Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge >>

 

Translate »