Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 16, 2019 in Okategoriserade |

Kreativum fyller 20 år!

Kreativum fyller 20 år!

Kom och fira med oss!

Mellan 29 maj och 2 juni firar Kreativum sitt 20-årsjubileum. Vi öppnar dörrarna under fem dagar, så att du kan uppleva och upptäcka allt som finns hos oss.

Öppettider
Ons 29 maj kl. 15.00 – 20.00
Tors 30 maj kl. 10.00 – 20.00
Fre 31 maj kl. 10.00 – 20.00
Lör 1 juni kl. 10.00 – 20.00
Sön 2 juni kl. 10.00 – 16.00

Pris
Du betalar 20 kronor per person per dag i entrépris. Alla intäkter går oavkortat till Världsnaturfonden WWF:s arbete med Östersjön. Samma pris för barn, vuxen, studerande, senior. Du med årskort kommer in som vanligt.
Entrébiljetten gäller inte föreläsningar med Jesper Rönndahl och hudvårdsworkshopen.

Ta tillfället i akt och upplev Kreativum! Kanske har du aldrig varit här. Kanske har du varit här för längesedan. Kanske är du en återkommande besökare.

Nya stationer

Under jubileumshelgen finns sex nya stationer på plats. Kom och testa och utmana dig själv eller någon i ditt sällskap.

 • Måla med ljud
  Kombinera färg och spännande ljud i vår virtuella målarupplevelse ”Synaesthetica”.
 • Ljud-VR
  Ta dig runt och upplev en virtuell ljudmiljö, rör dig från skog till strand och ut på öppet hav. Du kan till och med ”doppa” huvudet och höra under ytan. Men se upp för stormen!
 • AR-måne
  I år är det exakt 50 år sedan människan för första gången gick på månen. Använd din mobil och utforska månen i hög upplösning mitt i Kreativum!
 • Friktionsmatchen
  Utmana andra i Friktionsmatchen! Testa vårt shuffleboardspel och upplev hur olika material gör det lättare och svårare att träffa rätt.
 • Från tarm till hav
  Varje dag skapar saker som inte hör hemma i avloppen problem för vattnet att flöda i våra avlopp. Det spolas ner grejer som inte hör hemma i en toalett och nu är det ditt uppdrag att göra rent. Låt dig spolas ner i vår VR-upplevelse och ge dig inte förrän du har rensat klart!
 • Rocka loss med spöktrummor
  Luftgitarr är hyfsat känt, men nu tar vi konceptet vidare till att spela spöktrummor. Spela trummor var du än är. I luften med enbart trumpinnar.

Exklusiv retro-visning i Kreanova

Vi kommer att skaka liv i vår Dome-biograf Kreanova, som inte har varit i bruk för allmänheten sedan 2016. Nu får du chansen att för sista gången återuppleva några av våra gamla filmer i retro-visning. Då utrustningen och tekniken har många år på nacken, reserverar vi oss för att retro-visningen måste avbrytas. Under hösten kommer Kreanova att utvecklas och byggas om till ett digitalt planetarium och vetenskapsbiograf. Det ser vi fram emot! 

Biljetter
Retro-visningen är gratis, men du behöver en biljett. Biljetterna släpps 30 minuter inför varje filmstart i receptionen. Det är först till kvarn som gäller. Maxantal att hämta ut är 5 biljetter.

Tider för Retro-visning
Tors 30 maj kl. 13.00 (biljettsläpp kl. 12.30)
Tors 30 maj kl. 15.00 (biljettsläpp kl. 14.30)
Fre 31 maj kl. 13.00 (biljettsläpp kl. 12.30) 
Fre 31 maj kl. 15.00 (biljettsläpp kl. 14.30)
Lör 1 juni kl. 11.00 (biljettsläpp kl. 10.30)

Speciellt inbjuden – Jesper Rönndahl

Lördag den 1 juni händer det något extra roligt! Då kommer vetenskapskomikern Jesper Rönndahl hit och håller två föreläsningar Klimatlära 2.0 kl. 13.00 och Problemlösning – The Science Way kl. 15.00. Det kommer att bli grymt!

Till föreläsningarna behöver du ha biljetter. De kostar 75 kronor per föreläsning och kan köpas på Kreativum, Karlshamns Turistcenter och via nortic.se.

Båda föreläsningarna hålls i AAK-hallen, som ligger strax intill Kreativum.

Jesper Rönndahl känner ni igen från program som Institutet i P3, TV3:s Extra Extra eller På Spåret i SVT som han vann tillsammans med Elisabet Höglund både 2015 och 2016!
De senaste åren har Jesper lett satirprogrammet Svenska nyheter på SVT. Just nu är han aktuell på SVT med humorserien Dips.

Mer information om föreläsningarna med Jesper Rönndahl.

Pippi kommer

Lördag den 1 juni gör Pippi en utflykt och besöker Kreativum! Var på plats mellan kl. 14.00 – 15.00.

Ekologisk hudvårdsworkshop

Vi avslutar hela kalaset med en hudvårdsworkshop på söndagen den 2 juni kl. 13.00 – 15.00. Under workshopen får du göra tre olika ekologiska hudvårdsprodukter, som du får ta med dig hem.

Biljetten kostar 200 kronor och kan köpas på Kreativum och Hälsokraft Karlshamn.

I biljettpriset ingår förutom föreläsning och tre produkter, även en energigivande fika. Workshopen hålls på Kreativum och är ett samarbete med Hälsokraft Karlshamn. Visa din biljett i receptionen vid ankomst.

Mer information om hudvårdsworkshopen.

Kreapark med grilltält

Kreapark, vår natursköna oas utomhus är öppen under hela jubileet. På fredag och lördag mellan kl. 11.00 – 19.00 finns vårt grilltält uppställt i Kreapark. Där serveras det grillad hamburgare och korv med bröd. Givetvis finns det grillat vegetariskt alternativ. Du köper mat- och dryckesbiljett i receptionen och i caféet.

Vårt café håller öppet och erbjuder fika, baguetter och sallader. Vi bjuder dessutom på kaffe vid köp av valfri kaka. Dessutom har vi ett erbjudande i butiken. Passa på att köpa kluriga presenter och välj tre saker och betala för två.

Vi vill att du ska få en fantastisk upplevelse under de fem dagarna!

Varmt välkommen att fira med oss!

Jubileumsöppet 29 maj - 2 juni

 

 

Translate »