Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 28, 2018 in Nyheter |

Kreativumpriset 2018

Kreativumpriset 2018

Åsa Svensson, årets pristagare!

Idag delades Kreativum-priset ut i Ryd av Peter Enckell till Åsa Svensson på Juvelsens förskola. Vinnaren heter Åsa Svensson och jobbar på avdelningen Solen.

Motivering:
”Med din drivkraft och ditt engagemang och din positiva energi har du inspirerat många pedagoger runt om i Tingsryds kommun. När du, Åsa, inspirerat kan ingen vara oberörd. Du visar på ett lätt och lustfyllt sätt hur roligt och spännande det kan vara. Du lockar enkelt med barnen och både barnen och vi pedagoger bombarderar dig med frågor. Du är helt enkelt toppen!”

Stort GRATTIS Åsa!

Peter Enckell, Åsa Svensson, Helen Björkman.

Åsa berättade också att hon inte alltid varit intresserad av naturvetenskap och teknik, men genom att delta i fortbildningsprojektet ”Kompetens för Framtiden” på Kreativum fick hon upp ögonen och intresset för ämnesområdet. Hon har sedan fortsatt utvecklas och driver nu en NT-blogg. Det glädjer oss när fortbildningsinsatserna blir en startpunkt och väcker nyfikenheten!

Har du frågor? Kontakta Helen Björkman, ansvarig för Kreativums pedagogiska verksamhet. Helen når du på 0454 30 33 79.

Om Kreativumpriset

Kreativumpriset delas ut av Peter Enckell

Kreativumpriset delades ut för först gången den 28 maj 2003. Pristagaren då var Ingrid Carlsson, lärare på Kyrkskolan i Jämjö. Priset delas ut till en lärare som engagerat, inspirerat och gränslöst arbetar med Kreativums verksamhetsidé: att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Priset instiftades som en jubileumsgåva till Peter Enckell – vår prisutdelare. Peter är en eldsjäl när det gäller lärande och initiativtagare till Kreativum!

Priset består dels av ett vandringspris som vinnaren får stoltsera med under ett år samt en presentkort på 5 000 kr på Kreativum. Prissumman används för besök på Kreativum antingen med klasser eller kollegor (kul personalaktivitet).

Translate »