Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 13, 2019 in Okategoriserade |

Kreativumpriset 2019

Kreativumpriset 2019

Glatt överraskad Kreativumpristagare!
Idag delades 2019 års Kreativumpris ut och priset gick till en glatt överraskad Anneli Mattsson, som var helt ovetandes om att hon skulle få priset. Anneli är matte-och NO-lärare för årskurs 4-6 på Hörviks skola. I år var det ett 20-tal pedagoger och lärare som var nominerade från Blekinge och Småland.

Motivering:
“Med ett starkt engagemang hittar årets pristagare på allt från att bygga vindkraftverk till kreativa lösningar på hur vi ska kunna rena vatten på olika sätt. Barnen är centrala i hela hennes tankegång och hon låter sig inspireras och ta tillvara på deras intresse och nyfikenhet. Utifrån det gör hon intressanta och kreativa lektioner och teman, som hon dessutom anpassar efter målen i skolans kunskapsplan. Hon är en riktig inspirationskälla och en frisk fläkt som inte räds inför nya utmaningar!”

Anneli Mattsson - 2019 års KreativumprisAnneli berättar:
– Jag vill göra eleverna nyfikna på NO-ämnena genom mycket praktiskt arbete. Jag använder mig av metoder där eleverna får plocka, fundera och experimentera och få en aha-upplevelse att så här funkar det! Till min hjälp använder jag mig av årstiderna. Tänk att kunna visa friktionen på en isbana istället för att läsa om det i en bok.

Ett stort grattis till Anneli!

Priset består dels av ett vandringspris som vinnaren får stoltsera med under ett år samt en presentkort på 7 500 kronor på Kreativum. Prissumman får användas för besök på Kreativum antingen med klasser eller kollegor.

Om Kreativumpriset
Kreativumpriset delades ut för först gången den 28 maj 2003. Priset delas ut till en lärare som engagerat, inspirerat och gränslöst arbetar med Kreativums verksamhetsidé: att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Priset instiftades som en jubileumsgåva till Peter Enckell, som är initiativtagare till Kreativum.

Translate »