Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Planera ditt besök

Kemi med Berta

Kemi med Berta

Öppettider
Kreativum är öppet för bokade skolklasser vardagar mellan 09.00 och 16.00 största delen av året. Vid skollov anpassas bokningsbara tider för skolor till dessa.

Boka ett skolbesök på Kreativum:
En bokning görs enklast till: info@kreativum.se eller ring vår reception 0454 – 56 39 50 på vardagar.

Skolprogram
Ett skolprogram med Kreativums pedagoger varar i 60-90 minuter.  Vi ser gärna att du som pedagog är delaktig i elevernas upptäckter, och deltar tillsammans med dina elever både under temapaketet och under fri tid i anläggningen. Till de allra flesta skolprogrammen ingår för- och efterarbete.

Grundtanken bakom alla skolprogram är att maximera det interaktiva inslaget. Vi tror på lärandet genom elevens egna engagemang och aktivitet.

För förskola – åk 1: Upptäcktsresan och Väskor för nyfikna!
För de yngre barnen/eleverna med pedagoger finns nu material där gruppen på egen hand upptäcker och experimenterar. Dels finns Upptäcktsresan, en handledning till att upptäcka på egen hand och dels finns Väskor för nyfikna som är mer temainriktade. Det finns tre olika väskor med följande tema:

–      Vågor av ljud
–      Stora och små djur
–      Vad ryms i en kubik?

Materialet är ett urval av uppgifter som vi hoppas ska väcka nyfikenhet. Upptäcktsresan och Väskor för nyfikna är riktade till barn och elever i åldern 5 år – årskurs 1 (ca).
Mer om Upptäcktsresan hittar du här >>

Mat och matsäck
Vårt café erbjuder förbokad skollunch. Matsäcksrum för egen matsäck finns med 66 platser (förbokas). I Kreapark kan skolklasser boka grillning, i parken finns också cirka 30 sittplatser.

Skollunch som främst bokas är pasta och köttfärssås. Vegetarianer, glutenallergi eller laktosintolerans är inget problem – men vi behöver veta i god tid! Det blir så mycket bättre när vi kan förbereda.

Skollunch kostar 65 kr för barn, 75 kr för vuxna inklusive moms. Skollunch förbokas minst 5 arbetsdagar innan. (boka i tid, vi har begränsat antal platser) Vill ni förboka fika går det också bra.
Mer information hittar du här >>

Grillning kan bokas i Kreapark. Grillen tänder vi åt er, pris med grillkol 125 kr/grill inkl. moms. Grill bokas när du bokar ditt besök, senast 2 arbetsdagar innan ert besök! Av miljö- och säkerhetsskäl tillåter vi inte engångsgrillar eller egen grillning i parken.

Betalning
Vill ni betala kontant, med kort eller önskar ni faktura? Berätta gärna för oss i samband med bokning! Fakturaunderlag mailas i förväg eller lämnas i receptionen vid ankomst.

Hitta hit
Oavsett om ni reser med buss och tåg, egen buss eller bil, är det inte svårt att hitta hit. Utförlig beskrivning hittar du här >>
Det finns gott om gratis parkeringar i närheten av Kreativum! Vi är tacksamma för att ni går sista biten med era elever, så att vi minskar antalet fordon i gångstråket! Det är bra för alla våra besökare, och för elever på intilliggande skolor.

Skolkortet för Blekingetrafiken
Skolor i Blekinge kan boka sin resa med Skolkortet som erbjuds av Blekingetrafiken. Med Skolkortet reser skolor alltid rabatterat, men lite olika rabatt för olika tider på dagen. Bussförbindelse finns ända fram till Kreativum måndag-lördag. Läs mer här >>

Missa inte nyhetsbrevet!
Under året finns en mängd aktiviteter för dig som lärare, allt från föreläsningar till fortbildningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så missar du inget!  Längst upp till höger på denna sida hittar du anmälan.

Translate »