Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 17, 2019 in Okategoriserade |

Premiär för ny rymdutställning!

Premiär för ny rymdutställning!

Välkommen till Kreativum fredagen den 27:e september när vår nya rymdutställning invigs. Fri entré denna dag.

Under dagen arrangeras ForskarFredag, en stor vetenskapsfestival på ett 40-tal platser i Sverige. Det är en mötesplats där elever och allmänheten träffar forskare och ser hur spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare.

Öppet kl. 11.30 – 18.00
Fri entré på Kreativum – Välkommen!

 

Vad händer på Kreativum under dagen?
Kl. 11.45 – 12.55
Forskar Grand Prix – Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. De tävlande ska presentera sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt – på fyra minuter. Du som besökare får vara med och rösta!

Kl. 13.00 – 13.45
Livesändning från Vetenskapens hus i Stockholm med Christer Fuglesang. Hör honom berätta om hur det är att leva i rymden och hur framtidens rymdfärder kommer att se ut.

Kl. 14.00
Kreativums nya rymdutställning invigs!

Eftermiddagen fortsätter i rymdens och forskarnas tecken. Träffa forskare på plats och ta del av deras spännande forskare. Hjälp oss att räkna stjärnor på himlen i massexperimentet Stjärnförsöket. Bli astronaut för en dag, designa din egen rymdhjälm och ta dig vidare in i vår sprillans nya rymdavdelning. Upplev rymden i vår VR-värld, en riktigt hisnande upplevelse.

Ny rymdutställning

Translate »