Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Snilleblixtarna

Robot

Robot

Delta i Snilleblixtarna med din klass (F – åk 5)! Varje vår genomför Kreativum en mässa med uppfinningar som elever producerat i Snilleblixtarna. Utställningen 2016 äger rum den 12 april och är en  kombinerad Snilleblixt- och Finn Upp-mässa då hela Kreativum kokar av innovations- och uppfinningslusta.

Elever från Blekinge, Småland och Skåne ställer ut sina uppfinningar, ritningar, teckningar eller modeller som de skapat. En jury från idérådet i Blekinge medverkar och eleverna får möjlighet att berätta om sin idé. Klasser som deltar med uppfinningar till utställningen erbjuds deltagande utan kostnad.

Om du har frågor om Snilleblixtarna eller vill anmäla din klass till mässan , kontakta Kicki Fransson, kicki.fransson@kreativum.se, tel 0454 303368

Grundläggande om Snilleblixtarna
Snilleblixtarna riktar sig till elever från förskoleklass till årskurs 5 (6). Snilleblixtarna handlar om problemlösning, kreativitet och innovationer. När eleverna jobbar med Snilleblixtarna undersöker de hur tekniska saker fungerar och skapar nya i ett roligt och innovativt arbete. Lättast kan läraren lägga upp det genom att följa den lärarhandledning som finns och jobba efter enligt punkterna:

Snilleblixtar och Finn Upp 2014!

Snilleblixtar och Finn Upp 2014!

Pilla
Sätta ihop
Upptäcka
Klura
Bygga och
Visa

Innehållet för dessa punkter framgår av lärarhandledningen som ni kan få gratis på Kreativum. Den sista punkten, Visa, kommer som vanligt att ges i en festlig form på mässan på Kreativum. Då ställer eleverna ut sina innovationer. Mässan anordnas tillsammans med mässan för Finn Upp våren 2015.

Övningar, praktiska tips och arbetsmaterial finns på http://www.snilleblixtarna.se/

Anmäl dig till Kreativums nyhetsbrev så missar du ingen information.

Klicka här för att ladda ner Fototillstånd –> Fototillstånd Kreativum

Translate »