Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Unga Forskare

Gruppbild_1Unga Forskare på Kreativum

En regional final för Unga Forskare arrangeras varje vår på Kreativum. Tävlingen är öppen för gymnasieungdomar som ställer  ut sina gymnasiearbeten. Vill din gymnasieskola vara med? Hör av dig till oss!

Eleverna har chans att vinna resor till ansedda projektutställningar, vetenskapsforum och forskningsläger runtom i världen. De vinnande eleverna från Kreativum går vidare till finalen på Tekniska museet i Stockholm.  Förutom final och utställning, ingår studiebesök och möte med andra elever från hela Sverige.

2017 års Unga Forskare-utställning den 7 & 9 mars

Anmälan är nu öppen! Senast den 8 februari måste du anmäla ditt projekt. Nytt för i år är att du själv anmäler direkt till Unga Forskare. Mer information och anmälan hittar du här >>

Vill du veta mer? Kontakta Mats Olsson 0454-30 33 66 !

Unga Forskare 2017 på Kreativum anordnas i samarbete med bland andra Linnéuniversitetet, Blekinge Tekniska Högskola och Sparbanken i Karlshamn.

Mer om Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är en tävling för elever som gör ett gymnasiearbete inom naturvetenskap, teknik eller matematik. Genom att tävla i Utställningen får eleverna möjligheten att träffa likasinnade, utveckla sitt projekt och vinna fina priser!

Vad innebär det att delta i Utställningen?

Steg 1 – Anmäl projektet online, det är gratis och man behöver inte vara klar med sitt arbete för att kunna anmäla sig. Anmälan är öppen framtill 8 februari på www.ungaforskare.se/utstallningen.

Steg 2 – Eleven kan gå vidare till semifinal, då eleven får presentera sitt arbete på en fysisk utställning tillsammans med andra gymnasieelever och bli bedömd av en jury.

Steg 3 – Eleven kan gå vidare till finalveckan på Tekniska museet i Stockholm (26-30 mars) där projektet presenteras för allmänheten och eleven har chansen att vinna fina stipendier som tar eleven ut i världen.

http://www.fuf.org

Vinnare Unga Forskare 2016!

Följande gymnasiearbeten har tilldelats plats på den nationella finalveckan i Stockholm, 3-7 april. Utan inbördes ordning.
Spelutveckling – svårigheter och möjligheter
Linnea Sandberg, Alex Lindblad & Frasse Hoogstraten
Gymnasieskolan Knut Hahn, Ronneby

Rent hår utan schampo med hjälp av balsammetoden
Tora Abrahamsson, Ida Beckman & Frida Ingemansson
Väggagymnasiet, Karlshamn

Plast av potatis
Rebecca Svensson & Martin Håkansson
Ehrensvärdska gymnasiet, Karlskrona

GMO – lysande bakterier
Daniel Söderberg, Alexander Lidén & William Reinholdsson
Sven Eriksonsgymnasiet, Borås

Smart parkering
Ahmed Al Jazar & Ameer Subhi
Väggagymnasiet, Karlshamn

Akustiska och elektriska gitarrer En teoretisk studie.
Jesper Erixon
Väggagymnasiet, Karlshamn

Translate »