Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är en tävling för elever som gör ett gymnasiearbete inom naturvetenskap, teknik eller matematik. Genom att tävla i Utställningen får eleverna möjligheten att träffa likasinnade, utveckla sitt projekt och vinna fina priser!

2019 års utställning Unga Forskare

En regional final för Unga Forskare arrangeras i år den 6 och 7 mars på Kreativum. Tävlingen är öppen för gymnasieelever som ställer ut sina gymnasiearbeten. Vill dina gymnasieelever ställa ut sitt arbete? Anmälan görs här

De vinnande eleverna från Kreativum går vidare till finalen på Tekniska museet i Stockholm den 27 – 28 mars.  Förutom final och utställning ingår studiebesök och möten med andra elever från hela Sverige.

Så här går det till

  • Anmäl arbetet online. Anmälan är öppen 7 januari – 7 februari. Det är gratis och man behöver inte vara klar med sitt arbete för att kunna anmäla sig.
  • Eleven kan gå vidare till semifinal. Då får eleven presentera sitt arbete på Kreativum tillsammans med andra gymnasieelever och bli bedömd av en jury.
  • Vinnande bidrag går vidare till finalveckan på i Stockholm den 27 – 28 mars.  Där presenteras de 55 vinnande bidragen från semifinalerna för allmänheten och eleven har chansen att vinna fina stipendier. Som finalist får eleven möta jury, allmänhet, besökande klasser och 100 andra duktiga gymnasieelever från hela landet.

Läs mer på Unga Forskares sida

Inspirationsdag för gymnasieelever årskurs 2

I samband med utställningen Unga Forskare erbjuder vi en inspirationsdag för gymnasieelever årskurs 2 den 6 mars. Besöket vara cirka 2 timmar. Eleverna får ta del av de utställande elevernas projekt (årskurs 3) och möta forskare som föreläser om hur det är att vara forskare. Inspirationsdagen är avgiftsfritt, och man måste anmäla eleverna – Anmälan görs här

Utställningen kommer även att vara öppen för allmänheten den 7 mars.

 

Vinnare 2018

Foto Joakim Lenell

Palmoljeindustrin – Alicea Spjälkeby

Drömmen om det ekologiska lantbruket – Maud Stauche

Arsenik i ris – Minna Dahlberg

Kroppsliga effekter vid konsumtion av torkade fikon dränkta i olivolja – Ahlam Hassoun

Att skapa mattegenier – hur man lär ut matematik på bästa sätt baserat på vetenskap – Ellen Andersson och Emma Hedsten

Vinnaren av det bästa vattenprojektet på utställningen Unga forskare i Karlshamn är Benjamin Sturek med projektet ”Sanering av gifter i vår miljö”.

Publikens pris vanns av Oliver Eriksson, Teo Carlelycke och Dante Jacobsson med projektet ”Framtagning av det ultimata betet”.

Translate »