Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Unga Forskare

2018 års Unga Forskare-utställning den 28 februari & 1 mars

Vi ser fram emot året utställning! Utställningen kommer att vara öppen den 1 mars för allmänheten.

I år erbjuder vi också en inspirationsdag – ”Jordens resurser” 1 mars!
I samverkan mellan Kungl. Vetenskaps-akademien Utställningen Unga Forskare och Kreativum Science Center hälsar dig, gymnasielärare, välkommen till en inspirationsdag. Deltagandet i Inspirationsdagen är avgiftsfritt – lunch och kaffe ingår – bindande anmälan krävs >>

Unga Forskare på Kreativum

En regional final för Unga Forskare arrangeras varje vår på Kreativum. Tävlingen är öppen för gymnasieungdomar som ställer  ut sina gymnasiearbeten. Vill din gymnasieskola vara med? Hör av dig till oss!

Eleverna har chans att vinna resor till ansedda projektutställningar, vetenskapsforum och forskningsläger runtom i världen. De vinnande eleverna från Kreativum går vidare till finalen på Tekniska museet i Stockholm.  Förutom final och utställning, ingår studiebesök och möte med andra elever från hela Sverige.

Unga Forskare 2018 på Kreativum anordnas i samarbete med bland andra Linnéuniversitetet, Blekinge Tekniska Högskola och Sparbanken i Karlshamn.

Mer om Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare är en tävling för elever som gör ett gymnasiearbete inom naturvetenskap, teknik eller matematik. Genom att tävla i Utställningen får eleverna möjligheten att träffa likasinnade, utveckla sitt projekt och vinna fina priser!

Vad innebär det att delta i Utställningen?

Steg 1 – Anmäl projektet online, det är gratis och man behöver inte vara klar med sitt arbete för att kunna anmäla sig www.ungaforskare.se/utstallningen.

Steg 2 – Eleven kan gå vidare till semifinal, då eleven får presentera sitt arbete på en fysisk utställning tillsammans med andra gymnasieelever och bli bedömd av en jury.

Steg 3 – Eleven kan gå vidare till finalveckan på Tekniska museet i Stockholm där projektet presenteras för allmänheten och eleven har chansen att vinna fina stipendier som tar eleven ut i världen.

http://www.fuf.org

Vinnare 2017

2017 utsågs sex stycken projekt som gick vidare till finalen i Stockholm – vinnare 2017 (utan inbördes ordning) var:

Unga ForskareFramtidens byggteknik, Yasir Zahid, Vägga Gymnasieskola.

Kvalitetsundersökning av honung – sett till vattenhalt, halt hydroximetylfurfural samt pollenanalys
Ida Byggeth, Alva Hafsbrandt Fovaeus, Minna Mathisson, Malin Welltén, Ehrensvärdska gymnasiet.

Den nära framtiden interstellära resor – Axel Jönsson, Axel Tingskull, Ehrensvärdska gymnasiet.

Leidenfrosteffekten – Hugo Viertutakk, Erik Lindén, Ehrensvärdska gymnasiet.

Naturlig tandblekning – Frida Lundblad, Vägga Gymnasieskola.

Reach-förordningens funktionalitet i Karlskrona – Malva von Schenk, Karin Mizser, Amanda Olsson, Ehrensvärdska gymnasiet.

Pris för Bästa konstruktionsprojekt tilldelas projektet Framtidens byggteknik, Yasir Zahid. Det tilldelas ett projekt där en konstruktion står i fokus. Det kan handla om att man undersökt, analyserat eller förbättrat en befintlig konstruktion, eller skapat en helt ny. Vi definierar konstruktion som en fysisk eller digital uppbyggnad, skapad av människor.

Vill du läsa mer? Se reportage här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6648224

Mer information om finalen och Unga Forskare hittar du här >>

Translate »