Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 7, 2017 in Förskola, Förskoleklass - åk 3 |

Uppdrag på egen hand

superhopp

superhopp

Upptäcktsresan!
För de yngre barnen som kommer till Kreativum har vi utarbetat Upptäcktsresan för förskola- åk 1. Upptäcktsresan är ett material som pedagogerna kan använda på egen hand tillsammans med barnen/eleverna. Det kostar inget extra utan ingår i ordinarie entré med skolpris! Handledningen finns nedladdningsbar här Upptäcktsresan_Kreativum. Filen laddas ner innan besöket, skrivs ut och tas med. Med hjälp Upptäcktsresan kan du tillsammans med barnen ta dig runt i anläggningen och utföra olika experiment som är lämpliga för förskolebarn under ledning av en pedagog.

Boka en väska med spännande material – för nyfikna!
Nytt i höst är också ”Väskor för nyfikna”. Du bokar en väska innan du kommer till Kreativum. I väskorna finns ett antal olika uppgifter till dig och dina barn/elever. Vissa av uppgifterna kan du välja att göra hemma på förskolan eller i klassrummet, antingen inför ett besök på Kreativum eller som en uppföljning. Du behöver inte heller göra alla uppgifter, utan kan välja några stycken eller dela upp dem på flera olika besök.

Det finns tre olika väskor med följande tema:
–      Vågor av ljud
–      Stora och små djur
–      Vad ryms i en kubik?

Materialet är ett urval av uppgifter som vi hoppas ska väcka nyfikenhet. Väska för nyfikna är riktade till barn och elever i åldern 5 år – årskurs 1(ca).

Väskorna bokar du när du bokar ditt besök.

Translate »