Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Vad jorden ger

toppbild04I avdelningen ”Vad Jorden ger” kan du följa trädet från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin. Prova sedan att själv vara en stock i sågverket.

Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper, under sommaren är det populärt att plocka vackra strån i Kreaparken för att sedan lägga in i pappret! Det blir ett papper du kan göra ett jättefint gratulationskort av.

Bakom skogsmaskinen hittar du också stationen Fotosyntesen! Håll balansen – rätt blandning av sol, vatten och en massa koldioxid gör att det växer så det knakar. Ugglan hjälper dig på vägen, får du för mycket av något klagar han högljutt!

I mikroskopet kan du kika på olika saker – det är märkligt hur saker och ting egentligen ser ut när man tittar efter.

Vattenland_familjen

Vattenland_familjen

Vatten
I vårt stora vattenland med Blekinges kust och hamnar som förebild kan du köra radiostyrda båtar, lotsbåtar och större lastfartyg. Här finns också vattenslussen, ett bra sätt att lära sig mer om slussar och system.

Riktigt spännande blir det om du hittar vår spökbåt – den styr du från en helt annan plats. Genom kamerans öga kan du smyga runt i vattenlandet och titta på vad kompisarna gör – listar de ut vem som kör båten tror du?

Sopberget
I sopberget kan du träna och tävla i sopsortering. Ett interaktivt spel för nytta och nöje! Här gäller det att hänga med – det går undan när du ska skilja mellan papper, glas och metall. Bästa sorteraren hamnar på topplistan – med foto och poäng!

Kanske är det dags att ge mamma och pappa en match i sopsortering?

Välkommen till Vad Jorden ger!

Translate »