Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Vad människan utvecklat

Kuben

Kuben

I denna avdelning har vi fullt av spännande stationer. Den har till och med vuxit så att delar av den smugit sig ner till första våningen…

Reagera och agera
På första våningen hittar du vår allra populäraste station på Kreativum. Klarar du att bli dagens bästa och hamna på prispallen? Det återstår att se! I målvaktsspelet gäller det att hänga med… bollarna kommer fortare och fortare ju duktigare du är.

Spelet är baserat på bluescreen-teknik, det innebär att det blir lite som att kliva rakt in i ett dataspel. Sen gäller det att hänga med… publiken hejar och buar allt efter dina insatser!

Välkommen in att prova – det är bara att ge järnet – du riskerar aldrig att få en boll i pannan!

Kuben
Hur snabb är du i totalt mörker? In i kuben och prova! Här gäller det att kunna hitta rätt i ett helt mörkt rum, så snabbt som möjligt. Man ska gå in i den helt svarta kuben och försöka släcka så många lampor som tänds runt omkring under en minut.

Utanför Kuben kan andra se hur man klarar sig eftersom det mörka rummet är övervakat med en kamera som är känslig för värmestrålning. Kameran kan alltså se i mörkret, vilket inte människan inne i Kuben kan.

Tjejer i greenscreen

Tjejer i greenscreen

Ordfångarspel
Verkar det för jobbigt? Prova då vårt ordfångarspel! Här gäller det att tänka till – och fånga ballonger med rätt ord på. Ordfångarspelet bygger på samma teknik som målvaktsspelet, ducka och akta dig för fel ballonger, fånga rätt så snabbt du kan. Samla så många poäng du kan innan ordfångarmonstret kommer och tar dig!

Biometri
På andra våningen finns vår biometristation där du kan ta reda på hur lik du egentligen är mamma eller pappa. Du sätter dig tillrätta, tar ett kort på dig själv och sedan är det dags att ta kort på den du vill jämföra med. Resultatet får du direkt!

Hur fungerar det här? Här jämförs var din näsa och mun sitter, avståndet mellan ögonen och kindbenens yta bland annat…

Mer att upptäcka
Just den här avdelningen har absolut flest stationer… båtracebanan är en klassiker där du får bygga en egen båt och tävla med i vind- och vattenbanan. Du kan också testa kommunikation, både via satellit, telefon, morsesignaler, ljud och ljus. Båtar och deras olika skrov beter sig olika i vatten – prova själv i vår vattenbana. Varning för vattenstänk!

Trafiksäkerhetsutställningen ryms också här. Öva eco-driving och spara pengar, det är klurigare än man tror. Du kan också prova hur det känns att krocka i 7 km i timmen. Det låter inte så mycket – men det känns – vi lovar! Man kan undra hur mycket man egentligen väger om man skulle krocka, det kan du direkt ta reda på bredvid krocksläden.

Vill du utmana mormor eller morfar? Här finns alla möjligheter! Tävla i en dragkamp (där det gäller att välja rätt sida!), utmana i en klurighet eller bygg snabbaste båten!

Klassikern såpbubblorna får vi inte heller glömma bort… helt utan modern teknik men fantastiskt roliga. Modern teknik är det däremot att göra sin egen film eller skicka internetvykort – väl värt att prova.

Här finns mer än vad vi nämnt här – välkommen att upptäcka Vad människan utvecklat!

Translate »