Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Vi söker Anläggningsansvarig

Kille med legorobotKREATIVUM SCIENCE CENTER SÖKER ANLÄGGNINGSANSVARIG

Sydsveriges roligaste jobb är ledigt
Är du nyfiken nog för rollen?

Kreativum behöver en ny Anläggningsansvarig. Det kan hända att det inte låter så särdeles spännande. Men vänta så ska du få se!

Att vara Anläggningsansvarig på Kreativum Science Center i Karlshamn är troligen södra Sveriges roligaste, mest omväxlande och utvecklande jobb. Om du ägnar en liten stund åt att klicka runt på kreativum.se så har du snart en bild av vår verksamhet och vår mission: att inspirera och väcka nyfikenhet kring vetenskap genom upplevelser.

Om du sedan tänker dig att själva anläggningen och utformningen av våra utställningar är en väldigt viktig del av besökarens upplevelse – och att det är just det som den vi söker ska ansvara för … ja då tror vi att du börjar förstå. Och hålla med oss om det där med roligaste jobbet. Som Anläggningsansvarig säkerställer du nämligen att de där viktiga bitarna blir en del av känslan som stannar kvar, långt efter besöket på Kreativum.

Till rollen hör också att planera och arbetsleda så att den dagliga driften flyter på – minst lika fint som de radiostyrda båtarna i avdelningen ”Vad jorden ger”.  Du driver utvecklingsprojekt tillsammans med tekniker, andra specialister och pedagoger. Precis vad du behöver hjälp med och vad du fixar på egen hand beror på vilka erfarenheter och kunskaper du har i bagaget, det kommer vi in på nu.

Du behöver inte vara som Mats

Din företrädare hade en bakgrund inom skogsbruk och var vass på att snickra och bygga. Men det behöver inte du vara. Kanske har du jobbat med att skapa utställningar på museum? Kanske är du textilspecialist eller en teknik-i-framkant-magiker? Det är alltså inte var eller hur du skaffat dig kunskap och erfarenhet som är det viktiga, utan att du har dem. Huvudsaken är att du är bra på att arbetsleda, tänka strategiskt och utveckla – allt med upplevelsen i centrum. Att du gillar att inspirera, berätta och göra det svåra begripligt. Och att du är nyfiken förstås!

Dessutom är det bra om du:
– är noggrann och strukturerad men också flexibel
– har kunskap inom teknik, fysik, kemi, biologi eller programmering
– har erfarenhet av att projektleda
– diggar digitalt
– kan ekonomi och har beställarvana
– är kommunikativ
– fungerar bra i team

Ansökan och sådana saker

Just nu händer det ovanligt mycket på Kreativum och det vill inte säga lite för en verksamhet i ständig framåtrörelse. En av de saker vi behöver din hjälp med är att planera för vårt 20-årsjubileum 2019. Årsskiftet närmar sig med stormsteg – så hör av dig snart! Allra senast 23 november. Undrar du något? Ring vår VD Mathias Roos på 0728-84 99 06. Vill du ansöka meddetsamma? Mejla honom på mathias.roos@kreativum.se.

Till sist

Det här är inte ett jobb för vem som helst. Som du märker söker vi inte någon med en specifik erfarenhet eller en exakt kompetens. Vi söker dig som har precis rätt personlighet. Hör av dig så kollar vi om kemin stämmer!

Translate »