Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 17, 2018 in Nyheter |

Vill du jobba med oss? Vi söker pedagog!

Vill du jobba med oss? Vi söker pedagog!

Kemi med Berta

Kemi med Berta

Kreativum science center har som uppdrag att öka intresset för naturvetenskap och teknik.  Främst vill vi stimulera nyfikenhet och kreativitet – upptäckarglädje i fokus! Lusten och viljan att lära måste få utvecklas – och det tror vi att den gör om man får prova, fundera och göra saker själv. Teknik och naturvetenskap ligger till grund för en mängd olika utbildningar och yrken. Att vara en mötesplats mellan skola, näringsliv och samhälle är ett av Kreativums viktigaste uppdrag.

Arbetsuppgifter
Som pedagog ingår du i ett team som utvecklar och genomför temabaserad undervisning för bokade skolgrupper med ett åldersspann på 5-19 år. Du ska tillsammans med kollegor planera och utveckla den pedagogiska verksamheten.  I arbetet ingår också att utveckla och genomföra pedagogfortbildningar, bemanna våra utställningar och möta besökarna samt leda interaktiva och pedagogiska aktiviteter för elever, allmänhet och företagsgäster.

Vidare ingår det till viss del i arbetet att delta i och självständigt planera och genomföra olika externa samarbeten i projektform.
Arbetsuppgifterna och tempot kan variera beroende på säsong under året.

Utbildning och erfarenhet
För anställning krävs att du:

  • har lärarexamen eller motsvarande utbildning med pedagogisk inriktning mot naturvetenskap och/eller teknik,
  • är väl förtrogen med läroplanernas intentioner och har god kännedom om skolans förutsättningar,
  • är initiativtagande, utåtriktad, självgående och har vilja att hitta nya pedagogiska former för att uppmuntra nyfikenhet,
  • har vana av att leda öppna samtal med barn, ungdomar, lärare och allmänhet kring naturvetenskap och teknik,
  • och har god förmåga att prioritera och en vilja att hantera en stor mängd olika typer av arbetsuppgifter eftersom arbetet periodvis är intensivt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det pedagogiska arbetet och utvecklingen. Erfarenhet inom programmering är meriterande.

Villkor
Tillsvidareanställning  100%. I anställningen ingår visst helg- och kvällsarbete.

Kontakt
Helen Björkman, helen.bjorkman@kreativum.se, 0454-303379

Så ansöker du
Ansökan med CV och personligt brev skickas till helen.bjorkman@kreativum.se.
Sista ansökningsdag: 2018-06-10

Translate »